top of page
  • dzrihen

איך מודדים הצלחה של יעוץ עסקי?

Updated: May 20, 2022

מעוניינים ביעוץ עסקי לעסק שלכם – אבל לא בטוחים שזה יניב לכם את התוצאות הרצויות?

כך תוודאו שההשקעה שלכם ביעוץ עסקי השתלמה לעסק – ותדעו להגדיר אותה מראש ולהגביר את סיכויי ההצלחה:


יעוץ עסקי כרוך בהשקעה כספית לא מבוטלת – אין בכך ספק. בסופו של דבר אתם תרצו לדעת שההשקעה הזאת החזירה את עצמה ואך יותר מכך: שהיא עזרה לעסק שלכם להגדיל את הרווחיות שלו, שהיא פתרה לכם בעיות עסקיות ואפשרה לכם להתנהל בצורה הרבה יותר יעילה וטובה.


כדי לדעת שאלו אכן קרו בעקבות יעוץ עסקי, חשוב להגדיר מראש את מדדי ההצלחה ואת החזר ההשקעה שלכם על תהליך היעוץ העסקי.


ייעוץ עסקי לעסקים קטנים


איך מודדים את החזר ההשקעה של יעוץ עסקי?


השורה התחתונה:

החזר ההשקעה (או ROI) יבחן לפי מדדי מפתח ספציפיים שהגדרתם מראש. למשל, בחינה של הרווח הנקי בפרק זמן ספציפי לפני ואחרי היעוץ, והערכה של הרווח הנקי בפרק הזמן הבינוני והארוך לאחר יישום המלצות היעוץ.


הדרך עקיפה:

התועלות ביעוץ עסקי יכולות לבוא לידי ביטוי גם בעקיפין: האם היועץ עזר לכם להתנהל טוב יותר ולשפר את תהליכי העבודה שלכם, ובכך חסך לכם זמן יקר? האם הוא פתר לכם ״כאבי ראש״ ועזר לכם להשיג שליטה וודאות?


זמן הוא אחד המשאבים היקרים ביותר שלנו, וניתן להשקיע אותו בחזרה בפעולות שתעשו לצמיחת העסק שלכם. שליטה וודאות בניהול העסק שלכם תעזור לכם לצפות מראש בעיות ולקבל החלטות מושכלות ונכונות – ויש לזה משמעות רבה.


מדידה נכונה של היועץ תביא לידי ביטוי את שני המרכיבים האלה: האם היעוץ גם אפשר לכם ודאות ושליטה על ניהול העסק וגם הביא לצמיחה והגדלת הכנסות.


איך קובעים תקציב ליועץ עסקי?


שכירת שירותי ייעוץ עסקי לעסקים קטנים יכולה להיות הוצאה משמעותית, ולכן חשוב להגדיר תקציב ריאלי והגיוני שהעסק שלכם יכול לעמוד בו.


דרך אחת לעשות זאת היא להשתמש במשאבים קיימים: האם לעסק שלכם יש ״קופת מזומנים״ או מצבור שמיועד להשקעה בעסק? (אם לא – אני ממליצה בחום להתחיל לייצר קופה כזאת על ידי הפרשה של סכום קטן מידי חודש שישמש אך ורק להשקעה חוזרת בעסק. לאחר שסכום כזה יצטבר, תוכלו להגדיר איך ומתי אתם משתמשים בו. אני קוראת לזה ״שומנים״ :)).


דרך נוספת היא להחליט על תקציב מתוך סך ההכנסות החודשי שלכם כסכום פיקס או אחוז מסויים. אלו כמובן צריכים לקחת בחשבון את יתר הוצאות העסק ואת ההכנסה הפנויה שנשארת לכם.


כדאי ומומלץ להיעזר ביועצ/ת כדי להגדיר מסגרת תקציבית לפני תחילת תהליך היעוץ, כך תוכלו להיערך מראש מבחינה תקציבית, ולבנות ביחד עם היועצ/ת תכנית פעולה שתבטיח שקבלו את מקסימום הערך במסגרת היעוץ.

11 views0 comments

Comentarios


bottom of page